13 Απρ 2009

Καφέ Αμάν

Δύο Σπουδαίοι Δεξιοτέχνες Μουσικοί:
Γιώργος Κουτουλάκης, Σπύρος Κονσολάκης
και
Δύο Ξεχωριστοί Ερμηνευτές:
Στράτος Γιωργιόπουλος, Γιώργος Λίζος

Στην τηλεοπτική σειρά του Κώστα Φέρρη ‘Ονείρου Ελλάς’, από τους μουσικούς που απαρτίζουν την ορχήστρα, ξεχωρίζει ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Κουτουλάκης. Η δεξιοτεχνία του φάνηκε καθαρά από τα ταξίμια που έπαιξε ως εισαγωγές στα τραγούδια ‘Πέντε Έλληνες στον Άδη’ και ‘Μπιρ Αλλάχ’. Τα κομμάτια αυτά, που είναι συνθέσεις του Γιάννη Παπαϊωάννου και Γιάννη Σταμούλη αντίστοιχα, μεταδόθηκαν στη δεύτερη και τέταρτη εκπομπή του συγκεκριμένου προγράμματος και απέδωσε ο πολλά υποσχόμενος ερμηνευτής και εγγονός του κορυφαίου Παγιουμτζή Στράτος Γιωργιόπουλος.
Ωστόσο, όσον αφορά το κομμάτι ‘Μπιρ Αλλάχ’, θα ήθελα να προσθέσω το εξής: Στο προσωπικό μου αρχείο διαθέτω μια ηχογράφηση την οποία ο Στράτος είχε την καλοσύνη να πραγματοποιήσει ειδικά για μένα. Χωρίς να θέλω να μειώσω στο ελάχιστο την ικανότητα του Γιώργου Κουτουλάκη στο μπουζούκι, θεωρώ ότι, το κοφτό παίξιμο που κάνει σ’ αυτή την ηχογράφηση στο ίδιο τραγούδι ο σολίστας του μπουζουκιού και φίλος του Στράτου Νικόλας Βέττας, επιτρέπει στον τραγουδιστή μια πιο μερακλίδικη απόδοση στο τραγούδι από την ερμηνεία που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στη συγκεκριμένη εκπομπή.
Στην ίδια εκπομπή επίσης από τους μουσικούς ξεχώρισε ο δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας Σπύρος Κονσολάκης. Ο Κονσολάκης είχε στο παρελθόν εμφανιστεί με τον Κώστα Φέρρη σε μία από τις εκπομπές στο πλαίσιο του τηλεοπτικού προγράμματος ‘Στην Υγειά μας’, που παρουσιάζει κάθε Σάββατο ο Σπύρος Παπαδόπουλος.
Στην πέμπτη εκπομπή του προγράμματος ‘Ονείρου Ελλάς’, δηλαδή αυτή της 23ης Νοεμβρίου, από τους ερμηνευτές ξεχώρισε και ο Γιώργος Λίζος που απέδωσε το κομμάτι του Ανέστη Δελιά ‘Ο Φιγουρατζής’. Αν δεν κάνω λάθος, ο Λίζος είναι ένας καλλιτέχνης τον οποίον είχαν πρωτοπαρουσιάσει ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος και ο Μανόλης Ρασούλης στο δίσκο τους «ΣΤΟ ΝΟΗΜΑΤΟΥΡΓΕΙΟ».

Παν. Σκούρτης
24/11/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: