13 Απρ 2009

Τηλεοπτική εκπομπή

“ΟΝΕΙΡΟΥ ΕΛΛΑΣ”
ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ


Η δεύτερη εκπομπή του μουσικού προγράμματος «ΟΝΕΙΡΟΥ ΕΛΛΑΣ» παρουσιάστηκε την Κυριακή 2
Νοεμβρίου από την ΕΤ3 στις 11 το βράδυ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μεταδίδεται κάθε βδομάδα την ίδια μέρα και ώρα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου παρακολουθείται η διαδρομή του Ελληνικού Αστικολαϊκού Τραγουδιού - μεγάλο μέρος του οποίου αποτελεί το Ρεμπέτικο – συνδυασμένη με γεγονότα που σηματοδότησαν την ιστορία της χώρας. Αφηγητές είναι ο Κώστας Φέρρης - ο οποίος έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος - και ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης.
Φαίνεται ότι εκτός από τους μουσικούς που αποτελούν την κυρίως ορχήστρα, κάθε φορά θα συμμετέχουν και κάποιοι άλλοι οργανοπαίχτες. Για παράδειγμα, στην πρεμιέρα ακούσαμε τον δεξιοτέχνη του ηπειρώτικου κλαρίνου Νίκο Φιλιππίδη και τον Κυριάκο Γκουβέντα στο βιολί, ενώ στη δεύτερη εκπομπή συμμετείχε και ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιάννης Μοραΐτης.
Η ερμηνεύτρια Τζίνα Δαλάκα αποδεικνύει πως διαθέτει πολύ μεγάλες ικανότητες για ν’ αποδίδει τόσο το Δημοτικό - στην πρώτη εκπομπή είχε τραγουδήσει μεταξύ άλλων το κομμάτι «Με Γέλασαν μια Χαραυγή» - όσο και το Ρεμπέτικο τραγούδι. Η αναφερόμενη καλλιτέχνιδα μου είναι γνωστή. Τελευταία είχε εμφανιστεί στο κέντρο «Ρεμπέτ Ασκέρ» μαζί με τον Λινάρδο, ανιψιό του Μάρκου και γιο του Αργύρη Βαμβακάρη. Παρενθετικά αναφέρω πως ο Αργύρης - επίσης σολίστας του μπουζουκιού και ο μόνος από τους αδελφούς του Γενάρχη που είχε επιζήσει - πέθανε κι αυτός κάποια χρόνια πιο πίσω. Επίσης, να σημειωθεί ότι ο Αργύρης Βαμβακάρης ήταν ένας από τους μπουζουξήδες τη ζωή των οποίων σκιαγράφησε πρόσφατα, στο βιβλίο του «ΟΚΤΩ ΛΑΪΚΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ», ο ομότεχνός τους Γιώργος Αλτής, μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών με την επωνυμία « ΡΑΣΤ».
Για να ξαναγυρίσουμε όμως στο προαναφερόμενο πρόγραμμα «ΟΝΕΙΡΟΥ ΕΛΛΑΣ», πρέπει να αναφέρουμε και το εξής: στην πρώτη εκπομπή, ο Στράτος Γιωργιόπουλος – εγγονός του Στράτου Παγιουμτζή - τραγούδησε μαζί με όλους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, ενώ στη δεύτερη είχαμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε σόλο, στη σύνθεση του αείμνηστου Γιάννη Παππαϊωάννου με στίχους Κώστα Μάνεση, «Πέντε Έλληνες στον Άδη».



Π. Σκούρτης
4- 11- 2008

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Η ΤΖΙΝΑ ΔΑΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΖΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ.
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΜΕ ΓΕΛΑΣΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑΥΓΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ"ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ Η ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΓΚΑ. ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΛΙΓΟ?ΕΙΜΑΙ FUN ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!

Panos Skourtis είπε...

Φίλε Γιώργο,
Σ' ευχαριστώ πολύ για την παρατήρησή σου. Όταν συνειδητοποίησα ότι έκανα αυτό το λάθος ήταν ήδη αργά για να το διορθώσω.
Αναζητούσα μια ευκαρία για να το κάνω, αλλά εσύ με πρόλαβες!
Ήμουν κι εγώ φανατικός αυτής της εκπομπής, όπως θα έχεις καταλάβει, αλλά 'ουδείς αναμάρτητος', όπως λένε.
p.s.