13 Απρ 2009

Το πάρτυ της ζωής σου

‘ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ’

ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Ο Στράτος Παγιουμτζής, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Μανόλης Αγγελόπουλος, ο Μπάμπης Τσετίνης, η Ρίτα Σακελαρίου, αλλά και ο στιχουργός του αποκαλούμενου Ελαφρού Τραγουδιού κονφερασιέ Γιώργος Οικονομίδης, ήσαν τα πρόσωπα που τιμήθηκαν στο πλαίσιο του τηλεοπτικού προγράμματος ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ που παρουσιάζει ο Άκης Παυλόπουλος κάθε Κυριακή βράδυ από το alter . Η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν να προβληθεί από την 1η του μηνός, αλλά μεσολάβησαν προγράμματα αφιερωμένα στις Απόκριες και την Ημέρα της Γυναίκας, κι έτσι το προαναφερόμενο, μεταδόθηκε τελικά στις 15 Μαρτίου. Είχαν προσκληθεί συγγενείς - απόγονοι επίγονοι και σύντροφοι - καθώς και συνεργάτες των τιμώμενων καλλιτεχνών. Στους τελευταίους συγκαταλέγεται ο αξιόλογος τραγουδιστής Γιάννης Μπογδάνος, που υπήρξε κατά τη δεκαετία του 70 ερμηνευτής τραγουδιών του Γιώργου Μητσάκη, τα οποία έκανε επιτυχίες. Να επισημανθεί εδώ ότι συμπτωματικά ο Μπογδάνος είναι και ανιψιός του κορυφαίου ερμηνευτή Γρηγόρη Μπιθικώτση, από την πλευρά της αδελφής του.
Ο εγγονός του μεγάλου μας Στράτου - συνονόματος και ομότεχνός του - βρισκόταν σε μεγάλα κέφια και στην κυριολεξία τα έδωσε όλα όπως λέμε. Μαζί του είχε τον σολίστα και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Κουτουλάκη με τον οποίο ο νεότερος Στράτος εμφανίζεται τόσο στο κέντρο ΑΣΤΕΡΙΑ όπου τραγουδάει αυτόν τον καιρό, όσο και στο τηλεοπτικό μουσικό πρόγραμμα ‘ΟΝΕΙΡΟΥ ΕΛΛΑΣ’ με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Κώστα Φέρρη, που το παρουσιάζει κιόλας.* Σε αξιοσημείωτες ερμηνείες επιδόθηκαν επίσης ο Απόστολος η Τόλης Κοτσαμπάς – ανιψιός του τραγουδιστή Μπάμπη Τσετίνη - και η Ευδοκία Πουλάκη που είναι γνωστή απλώς με το μικρό της όνομα και ερμήνευσε τραγούδια τα οποία είχε κάνει επιτυχίες η Ρίτα Σακελαρίου. Να σημειωθεί πως ο Κοτσαμπάς έχει ήδη ηχογραφήσει έναν δίσκο με τίτλο ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ και μουσική του αξιόλογου συνθέτη λαϊκών τραγουδιών Δημήτρη Παναγόπουλου.
Ο Μανόλης Αγγελόπουλος τιμήθηκε από την παρουσία στην εκπομπή , της ομότεχνής του και πρώτης συζύγου του Άννας Βασιλείου, η οποία παλιότερα ήταν γνωστή στον καλλιτεχνικό χώρο ως Αννούλα. Όσο για τον Γιώργο Οικονομίδη, τον τίμησε με την παρουσία της η κόρη του Μαριλένα, που είναι συνθέτρια και τραγουδίστρια. Αυτόν τον καιρό ειδικά, ασχολείται με τη σύνθεση μουσικής για το θέατρο .**



ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

* Όσον αφορά τον εγγονό του μεγάλου μας Στράτου, θα πρέπει να πούμε τα εξής σε κάποια εκπομπή του προγράμματος Ονείρου Ελλάς, ο Κώστας Φέρρης τον αποκάλεσε Παγιουμτζή. Από κείνη τη στιγμή και πέρα, τον προσφωνούν όλοι έτσι. Όμως το επώνυμό του δεν είναι ‘Παγιουμτζής’, ούτε καν ‘Γιωργιόπολος’ – όπως το ανέφερα εγώ μέχρι πρότινος - αλλά Γεωργιόπουλος. Θέλω να πιστεύω πως καλοπροαίρετα ο γνωστός σκηνοθέτης και επιμελητής του προγράμματος που μόλις αναφέρθηκε, χρησιμοποίησε αυτό το -α το πούμε - τέχνασμα για να δείξει ότι υπάρχει ο συνεχιστής της παράδοσης που δημιούργησε ο αλησμόνητος ερμηνευτής. Τώρα σε σχέση με το γιατί ο νεαρός καλλιτέχνης δεν σπεύδει να διορθώσει το πρώτο λάθος, αυτό μπορεί να οφείλεται σε δυο λόγους. Ο ένας είναι πως προφανώς όσο και αν επιθυμεί να περάσει το μήνυμα ότι θέλει να χαράξει δική του πορεία στο τραγούδι, δεν μπορεί να μην του προκαλεί και κάποια συγκίνηση η ταύτιση με τον παππού του. Ο άλλος, το πιθανότερο να σκέφτεται πως αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα, είναι ανώφελο να διευκρινίζει κάθε τόσο ότι δεν έχει το ίδιο επίθετο με κείνον. Σίγουρα όμως θα υπάρξουν κάποιοι -αυτό μάλλον έχει ήδη προκύψει με μια καθηγήτρια μουσικής - οι οποίοι θα ισχυριστούν πως ο νεότερος Στράτος εκμεταλλεύεται αυτή την παρεξήγηση που έχει γίνει με το επώνυμό του, προκειμένου να κερδίζει δημοσιότητα που δεν την αξίζει. Προσωπικά πιστεύω το εξής ο αναφερόμενος καλλιτέχνης απέδειξε ήδη ότι δεν έχει ανάγκη από τέτοια κόλπα.

** Όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, το συγκρότημα ΤΟ ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ΤΟΥ ΦΕΡΡΗ, στο οποίο συμμετέχει και ο Στράτος Γεωργιόπουλος, εμφανιζόταν ακόμα στο κέντρο που αναφέρεται. Οι εμφανίσεις αυτές σταμάτησαν από τις 22 Μαρτίου.

Π. Σκούρτης
16 - 3 - 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: